28 november 2021

Praktijkdiploma Boekhouden, oftewel PDB

Boekhouden is erg belangrijk en dit moet bij vrijwel elk bedrijf gebeuren. Hierom is deze functie ook erg populair en staan er voor vacatures voor online. Ook als het al in een bedrijf doet, is het altijd goed om er meer over te leren. Als je een eigen bedrijf hebt, is het ook handig om het praktijkdiploma boekhouden, oftewel PDB in je zak te hebben. Met dit diploma toon je aan dat je weer of net nieuwe kennis hebt verweven over het boekhouden en goed aan de slag kunt gaan met boekhouden. Dit is een voordeel voor veel werkgevers en voor jezelf.

Voor het PDB, praktijkdiploma boekhouden, kun je een opleiding volgen zodat je dit diploma haalt. Hierbij leer je meer over boekhouden, zoals de financiën en hoe de economie in een bedrijf in elkaar zit. Met een praktijkdiploma boekhouden, PDB, kun je de boekhouding gaan doen in kleine of medium bedrijven.

De opleiding op de PDB te halen

Om het diploma te hebben, moet je dus een opleiding gaan volgen. Hiervoor hoef je geen vooropleiding te doen, maar basiskennis van boekhouden of calculatie is altijd fijn om te hebben. Om deze opleiding met een voldoende af te sluiten is het belangrijk dat je goed oplet, je huiswerk doet en gemotiveerd bent. Zo zul je ook sneller klaar zijn met de opleiding. Je leert bij deze opleiding over kostencalculatie, financiering en bedrijfsadministratie. Deze onderdelen zijn stuk voor stuk belangrijk voor boekhouden en dus heel handig om over te leren. In 28 lessen en enkele dagen voor huiswerk, met daarnaast een voldoende voor het examen, zul je de PDB behalen en kun je aan de slag.