Akoestisch materiaal bij CVOUSPLAIT

Akoestisch materiaal? Waarschijnlijk denk je: wat is dat?! CVOUSPLAIT ontwerpt en produceert mooie akoestische producten voor locaties waar mensen werken, elkaar ontmoeten en verblijven. Hun drijfveren zijn duidelijk en makkelijk: goede producten maken, die akoestisch ook écht werken, met respect voor ‘people & planet’. Hun klanten zijn vooral:

  • Architecten (interieur)
  • Projectbureaus / kantoorinrichters
  • Directe opdrachtgevers (bedrijven, overheid, onderwijs, retail, gezondheidszorg, etc.)

CVOUSPLAIT werkt vanuit Antwerpen en Heusden. Deze dagen vinden de producten hun weg naar verschillende landen in Europa. Naast hun eigen collectie akoestische producten, ontwikkelen ze met en voor opdrachtgevers ook akoestische oplossingen op maat.

Akoestisch materiaal

Alleen door gebruik te maken van akoestisch materiaal met een hoge absorptiewaarde kunnen ze producten maken die echt werken. Dit is belangrijk voor de werking van het product. CVOUSPLAIT is constant opzoek naar vernieuwende akoestische materialen en ze testen alle het materiaal uitgebreid voordat ze het gebruiken in de collectie. Hun eisen zijn hoog voor het akoestische materiaal. Het gaat niet alleen om de absorptiewaarde maar ook om de brandvertragende eigenschappen en over hoe groen het is. CVOUSPLAIT verkent alle mogelijkheden, de toepasbaarheid en de absorptiewaarde van o.a akoestische dekens van vlas of hennep of akoestisch materiaal dat gemaakt is van petflessen.